Avagy egy napra Díva leszek

Egy nap Díva leszek

Egy nap Díva leszek

Napi egy blogbejegyzés!

2022. január 25. - Bianca Terek

Erős kihívásnak tűnik, de azt mondják napi egy blogbejegyzés segít formában tartani a fantáziát, az érdeklődést, és az íráskészséget!

Pam Grout az alábbi tanácsokat fűzi hozzá:

1. Úgy írj, ahogy beszélsz. Ez természetességet kölcsönöz.

2. Egyszerűen csak vedd észre a dolgokat. Ha a hét minden napján írsz, sokkal inkább feltűnik majd az élet humora és szépsége.

3. Blogolj azért mert szereted. Ne akarj pénzt csinálni belőle.

4. Milyen dolgokkal kapcsolatban vagy szenvedélyes? Ezekről fogsz igazán lelkesen írni!

A kreatív lélek című könyvben olvastam ezt a felvetést, szuper ez a könyv, mindenkinek jó szívvel ajánlom, aki kicsit színesebben szeretne élni! Rengeteg ötlet és feladat van benne, és annál is több bíztatás. Bíztat a szerző, hogy minden nap tégy magadért, valamit valósíts meg magadból. Ahogy elterjedt, hogy sportolnunk (mozognunk) kellene napi rendszerességgel, úgy jogos felvetésnek tartom, hogy a kreatív fantáziánkat is dolgoztatni kell naponta. Az önmegvalósítás nem feltétlen jelenti azt, hogy valaki hivatásos művésszé akarjon válni, éppen elég, ha a napi rutinba ötleteket, színeket, poénokat tudunk vinni.

Jól megszervezni egy családi szülinapozást, vagy a gyerekeknek fejből mesélni, stílusosan berendezni egy lakást, egyedi ajándékot készíteni, a vakációt minél merészebben eltölteni: ez mind mind kreatív fantázia kérdése, és sokan ismerik az érzést, amikor egy ötletüket olyan jól sikerült megvalósítani, hogy a résztvevőknek és magunknak is igazi örömet okoztunk vele. 

Magam is érzem, hogy szükségem van a napi lendületre, bíztatásra, hogy valami alkotásba tudjak kezdeni az adott napon.  Az utóbbi hetekben ezt a Kreatív lélek című könyvből merítem:

 

1420613_3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://egynapdivaleszek.blog.hu/api/trackback/id/tr2715428548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása