Avagy egy napra Díva leszek

Egy nap Díva leszek

Egy nap Díva leszek

Molnár Ferenc: Egy, kettő, három

2018. október 01. - Bianca Terek

Remek, remek darab!

Ha színház - én azt mondom, Molnár Ferenc.

Ő igazán ért hozzá, hogyan tartsa fenn a figyelmet. Nem is a témaválasztás a leglényegesebb kérdés, hanem a szemszög amelyből pislogunk. Hogy honnan ragadjuk meg a cselekményt, kinek, minek a perspektívájából. 

Adott egy történet, egy majdnem mindennapi történet : szerelmi bonyodalom. Egy gazdag lány, aki szegény fiút választ, hallottunk már ilyet - de mindezt egy bankár irodájában lejátszva nézhetjük végig. A bankigazgató - aki a tempót és a történéseket diktálja valójában mellékszereplője a pár életének, most erre az egy órára azonban főszereplővé válik. 

Molnár Ferenc értett az emberi jellemekhez és tudta hogyan ábrázolja azokat. Ahogy a kortársai mondták: kisujjában van a színház! 

 

 

Nem vagyok elvakult Alföldi Róbert rajongó, de ebben a darabban pompásan alakítja Norrison igazgatót. 

1929-ben írta Molnár Ferenc az Egy, kettő, hármat és azt kell mondjam, egyetlen pillanatra sem válik unalmassá, hiába telt el 90 év, hiába gyorsult fel fogyasztói igényeket kielégítőre a színpad - ez a darab fenntartja önmagát, ezért nevezhetjük bátran remekműnek.   

Itt szeretném ajánlani egy kedves osztálytársam blogját, aki jelenleg Indiában rendez Molnár Ferenc darabot (Az Ördög-öt) - mintegy ínyencségül:

https://szinhaz.hu/2018/09/25/valcz_peter_a_zuhany_alatt_ugrott_be_hogy_el_kene_stoppolni_indiaba

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egynapdivaleszek.blog.hu/api/trackback/id/tr6014275613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása