Avagy egy napra Díva leszek

Egy nap Díva leszek

Egy nap Díva leszek

Díva a díványon

2019. január 05. - Bianca Terek

- Avagy Dívák titkai a kulisszák mögött -

diva_a_divanyon02.JPG

 

A Dívák élete csupa titok és misztika.

Vajon ezt csak mutatják vagy valójában az?

Persze a titokzatosság vonzerő a nézők számára. Ahogy az operett bölcselet szól: "ami titkos mindig izgató, ez a módszer ez megbízható!".

Az egyszeri ember a pletykálkodás szintjén éli ki kíváncsisága kielégítését: másokról megtudni olyan tényeket, amelyekről lehet ítélkezni, okoskodni, bírálni. Végre hallunk valakiről valamit - ezen lehet napokig (évekig?) csámcsogni, emészteni és lelkünk mélyén irigykedni, hogy vele legalább történt valami.

Az entellektüel híreket hallgat, érdekli a világ eseményei: gazdaság, politika, művészetek - ha valami újat hall, fejét felkapja, mert újabb hírek - titkok - tudás birtokosává vált. Szereti és keresi a hírforrásokat, legyen az média, színház, internet vagy emberi társaság. Lényeg, hogy új és tartalommal bíró tények birtokába jusson.

A kutató a természet törvényeit próbálja jobban és jobban megismerni, a felfedezetlen területek viszik előrébb, a kíváncsiság, a tudás feltárása mozgatja életét. A sikeres kutatót szakmai elismeréssel díjazzák, kisebb nagyobb mértékű elismerések mindenki számára elérhetőek, ha kitartó és szorgalmas. Persze, sokszor nem az kapja a legnagyobb elismerést, aki valódi felfedezést tett, ez már az élet igazságtalanságának témaköre.

A művész az önkifejezés titkait feszegeti, a saját természetének és valójának titkait szeretné felfedezni, az előadó művész pedig mindezt meg is mutatja. Ez lehet öncélú magamutogatás is, ez sem felesleges, mert van akinek erre van szüksége. De lehet másokat ösztönző magatartás is, segíthet olyan embereken, akik szintén keresik ezeket a titkokat, de még nincs eszköz a kezükben. Vagy egész egyszerűen csak élményt nyújt vele másoknak. 

Egy díva lehet előadóművész: táncos, színész, énekes - de nem csak a művészetben ismerünk dívákat. Élhetnek polgári milliőben, családanyaként, nagymamaként, polgári foglalkozással: ami dívává teszi őket, az elsősorban a magatartásukból, a gondolkodásformájukból fakad. Egyfajta magabiztosság, öntudat birtokosai, méltósággal viselik ruhájukat, életüket, sorsukat. Legbelül királynők. Az mindegy, hogy egy család királynői, egy színpad királynői, vagy egy országé - ez mind csak mérték kérdése.

Magatartásforma. Életstílus.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egynapdivaleszek.blog.hu/api/trackback/id/tr6014538696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása